WijkJury Amersfoort bezoekt 'Fortune' van Club Guy & Roni e.a.

Op woensdag 7 december bezocht WijkJury Amersfoort de voorstelling ‘Fortune’ van Club Guy & Roni, Navdhara India Dance Theatre en Slagwerk Den Haag bij Flint.

We begonnen met het hele publiek óp het toneel. Tussen het prachtige decor en de dansers werden we overspoeld met muziek en konden we niet anders dan meedansen. We namen plaats in de zaal en de performers spraken, dansten, speelden en betoverden ons. Tijdens het mooie nagesprek kregen we te horen hoe het hele team naar India was gegaan voor drie weken om daar met de Indiase dansers van Navdhara kennis te maken. Ivram, een van de Indiase dansers die bij het nagesprek zat, vertelde prachtige verhalen en anekdotes. Bedankt!

Joyce
De choreografie vond ik supermooi op elkaar afgestemd. Heel leuk dat we met een dans werden ontvangen, hierdoor krijg je meteen een connectie. Mijn vraag over Fortune (wat is Fortune voor jou?) vond ik indrukwekkend omdat Niels (Slagwerk Den Haag) niet meteen antwoord had. Ik vond het een Fortune om deze voorstelling te mogen bijwonen!

Elly
Het was een fantastische voorstelling, prachtige dansen en de mimiek van de dansers was betoverend. Ik zag verschillende invloeden, Mexicaans, Indiaans, Nederlands enz.
De dans van de moeder met haar gouden kind was ontroerend. En de dans van Urvil trof mij, omdat hij omhoog werd getild, waarna er wapperende vingers, als een krans om zijn hoofd kwamen. Dat deed mij zeer denken aan Shiva de God met zeven armen. Én heel toevallig ook de naam van mijn hondje.

Serpil
Het begon met een warm welkom op het podium met de dansers en daarna genoten we van mooie dans vol overgave in Indische stijl. Het was een mooie beleving.

Willem
Ik heb me verbaasd over de manier waarop de mensen dansen en bewogen, ik vond het al met al een geweldig optreden met schitterende muziek. Ik vond het ook echt leuk dat ze het publiek erbij betrokken. Echt een geweldige choreografie en muziek. Hij staat bij mij dik op nummer 1!

Ina
Op deze manier proef je India, ruik en hoor je India en de gebruiken daar. Alles wordt je nog duidelijker als je de sloppenwijken van Mumbai hebt gezien. Zelfs de lucht en de ademhaling van de dansers kon je goed horen. Ook het opnemen met de bandrecorder tussen de dansers hadden ze gedaan zoals in India. De muziek had een prettig ritme en het verhaal was me goed duidelijk: de dromen voor de toekomst, en het aanbidden van positieve goden. Er is echt werk van gemaakt om de dans veel gevoel mee te geven. Ik word er blij van.
De ontmoeting met Urvil, Niels en Camilo was heel indrukwekkend maar ging erg snel voor mij. Omdat het in het Engels was heb ik maar een klein beetje begrepen. Ben erg blij er bij te zijn geweest. En ik heb een beetje gedanst, wat ik vroeger veel heb gedaan.

Yvonne
Het werd wat mistig en druk op het podium, of je wilde of niet, je ging vanzelf meedansen. De muziek en vooral de dansers waren heel, heel enthousiast samen met ons aan het opwarmen. Wat een energie en enthousiasme straalde ze uit, geweldig.
Het mooie is toch wel dat het samendansen van de verschillende culturen, nader tot elkaar komen en een ieder op zijn eigen manier zijn geluk, fortune beleeft.
Bij elkaar zijn met elkaar delen en voor elkaar zorgen, erbij horen, gezien worden geeft geborgenheid, dat is een groot goed.
Wat dansten ze uitbundig met veel muziek en sierlijke bewegingen , soms wild soms teder en zacht. Kortom het leven in een sloppenwijk. Het leven zo goed mogelijk leven.
Het nabespreken vond ik ook heel mooi, hoe de makers elkaar in India wilden leren kennen en elkaars verschillende werelden wilde begrijpen.
Ik heb genoten van het geheel, de dans, muziek en de interactie, die ze af en toe met het publiek zochten. Heel indrukwekkend, overweldigend en ontroerend tegelijk. Top!