Holland Opera - Het Zwanenmeer

WIJKJURY AMERSFOORT BEZOEKT | HET ZWANENMEER | HOLLAND OPERA

Op zaterdag 26 februari was WijkJury Amersfoort te gast bij Het Zwanenmeer van Holland Opera in de Veerensmederij.

Holland Opera heeft een soort medley gemaakt van meerdere sprookjes. Een verzameling van verhalen, zoals WijkJurylid Jesca het zo pakkend zei. De verhalen worden gemixt met de prachtige muziek van Het Zwanenmeer van Tsjaikovski. De WijkJury ontdekte Assepoester, De Wilde Zwanen en misschien ook wel iets van Sneeuwwitje in de voorstelling. De zaal was goed gevuld, grotendeels met kinderen. We waren onder de indruk van hoe stil en gefocust iedereen was en geboeid bleef door de voorstelling.

Direct na afloop van de voorstelling mocht het publiek vragen stellen. De kinderen uit de zaal hadden geen vragen, dus vertelden de spelers en muzikanten iets over hun instrumenten. De uitleg over de harp was vooral heel erg interessant. Toen de WijkJury met elkaar napraatte kwamen er wel wat vragen naar boven: was die boze zus nou ook de heks? Waarom had ze dan niet het langste strootje getoverd? En waarom hadden de muzikanten die roze zonnebrillen op, tegen het felle licht misschien? Bij navraag bleek dat het hoorde bij hun kostuums.

Marlies: ik moest in het begin wennen aan het geluid, maar toen ik gewend was, vond ik het mooi.

Serpil: ik ga even die sprookjes googelen thuis. Ik ben erdoor geïnspireerd geraakt. Mijn moeder vertelde mij vroeger wel sprookjes, maar die waren heel anders.

Joyce (gastjurylid): Ik vond het lastig om de heel voorstelling lang mijn aandacht bij de muziek vast te houden.

Elly: ik heb heel erg genoten. Ik herkende het sprookje van de zwanen en de gebreide hemdjes uit de Efteling!

Willem: ik kon het niet zo goed verstaan, dat vond ik storend.