Over de WijkJury

De WijkJury bestaat uit een diverse groep Amersfoorters die één ding gemeen hebben: ze gaan (bijna) nooit naar theater of naar een museum. Ze verdiepen zich in elkaars verhalen en in de verhalen die ze leren kennen op toneel en bij tentoonstellingen. In gesprek met elkaar en met de makers ontdekken ze hun eigen visie op kunst.

Voor een heel jaar lang gaan we met een groep Amersfoorters minstens één keer per maand naar een voorstelling of tentoonstelling. Samen met de acteurs of makers gaan we achteraf in gesprek. Na elk bezoek bespreekt de WijkJury hun ervaringen met elkaar en verzamelen ze deze ervaringen in een reportage. Onder bezielende begeleiding van Chelsi Maas gaat de WijkJury op pad, kust ze de kunst in Amersfoort wakker, leert samen te kijken, meningen te vormen over kunst en eigen visie op kunst te maken.

Aan het eind van het jaar kiest de WijkJury Amersfoort haar favoriet, en worden deze bekroond met een prijs: de Keuze van de WijkJury.

De WijkJury is een door Adelheid Roosen geïnitieerd project waarmee we het theater en de musea van Amersfoort nog diverser en leuker willen maken dan het al is. In Amersfoort wordt de WijkJury georganiseerd vanuit Stichting de Bühne, ook bekend van Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.