WijkJuryleden

Bekijk hieronder wie de WijkJury Amersfoort 2021/2022 vormen. De prachtige foto’s zijn gemaakt door Leendert Vooijce.

Berfu

Ik ben Berfu, 30 jaar, geboren en getogen in Amersfoort en momenteel wonend in Hoevelaken. Ik ben een Fullstack Developer en een gamefanaat. Naast werken en mijn hobbies ben ik voornamelijk tijd aan het doorbrengen met mijn zoontje, die is bijna vier jaar. Ik ben niet echt iemand die naar theaters gaat, en werd benaderd door de wijkjury, dus ik dacht: Ja waarom niet, laat ik eens kijken hoe het is!

Elly

Ik ben Elly, 68 jaar en geboren in Kampen. Daar heb ik mijn man ontmoet, die in Amersfoort woonde Inmiddels woon ik nu 48 jaar in Amersfoort.Ik heb gewerkt bij een verzorgingshuis, een peuterspeelzaal en als buitengewoon commissielid van de gemeenteraad, dus ik heb gewerkt met mensen van allerlei leeftijden. Nu doe ik heel veel vrijwilligerswerk, dat heb ik mijn hele leven al gedaan. Ik hou ervan om veel te doen voor de buurt, de woningbouwvereniging en de gemeente. Ik heb er zelfs een lintje voor gekregen, dat had mijn buurvrouw georganiseerd. Ik ben weduwe en ik merk dat ik nu veel minder naar theater ga. Met de WijkJury kan ik weer op pad: yes! We mogen weer naar buiten!

Emine

Ik ben Emine, 32 jaar en ik ben in Turkije geboren. Toen ik zes jaar oud was, kwam ik naar Nederland. Ik woon al 25 jaar in Amersfoort. Op dit momenteel ben ik werkloos, mijn ouders en broertje zijn overleden. Ik heb vier zussen en vier broers die allemaal getrouwd zijn, behalve behalve ik en mijn vierde zus, daarmee woon ik samen. Mijn begeleider Ellen vertelde mij over de WijkJury en of ik wil meedoen. Ik zei gelijk ja! Sinds in mijn jeugd vind ik kunst en cultuur leuk, ik heb zelfs in 2012 meegedaan met een theatervoorstelling.

Guido

Ik ben Guido, 34 jaar en woon in Amersfoort. Ik ben geboren in Arnhem, daarna verhuisd naar Goes, gestudeerd in Gent en in Wageningen en ik woon nu al zes jaar met heel veel plezier in Amersfoort. Ik werk in de IT als consultant. Ik speel waterpolo en ik hou er ook van om buiten te sporten en dan hardlopen, fietsen en zwemmen te combineren als een soort van triatlon. Daarnaast hou ik ook heel erg van gamen en vind het leuk om daar een sociaal eventje van te maken door veel met vrienden te gamen.

Ik hou van speciaalbiertjes en brouw ik ze ook: ik heb een eigen brouwerij. Betreft theater: ik ging af en toe wel eens naar cabaret, maar Ik merk dat ik me vanuit mijzelf eigenlijk helemaal niet verdiep in theater, dus op deze manier wil ik er meer voor gaan openstaan.

Jesca

Ik ben Jesca, 54 jaar oud, geboren in Waddinxveen en ik woon nu, na veel omzwervingen al 21 jaar in Amersfoort. Nog nooit eerder heb ik zo lang in één plaats gewoond. Ik heb drie kinderen van 19, 21 en 23 jaar oud. Twee zijn al het huis uit en de jongste doet nu eindexamen. Ik werk als coördinator bij een buurthuis van het Leger des Heils, houd van muziek, tuinieren, met vrienden afspreken en creatief bezig zijn, zoals meubels opknappen. Ik ga wel met enige regelmaat naar theater, (klassieke) concerten en musea, maar veel minder dan ik zou willen. Vaak gun ik mezelf de tijd niet. Kunst en cultuur doet wat met je. Het inspireert, maakt nieuwsgierig en zet je aan het denken. Ik merk dat ik vooral in deze coronatijd weer meer behoefte krijg aan cultuur. Voor mezelf, maar ook voor de mensen waarmee ik werk. In de buurthuiskamers komen mensen met heel verschillende achtergronden. Ik ga proberen ook een beetje met hun ogen te kijken en hoop ze enthousiast te maken voor de nieuwe ervaringen die kunst kan bieden.

Karima

Ik ben Karima, 33 jaar en geboren in Beni Bouayach in Marokko en al snel daarna naar Nederland verhuisd. Ik woon nu al dertien jaar met veel plezier in Amersfoort. Hier werk ik als participatiemedewerker bij Indebuurt033. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn, om te wandelen en lekker tijd vrij te maken om van dingen te genieten. Ik doe graag mee aan de WijkJury omdat ik het voor mijzelf interessant vind om meer te weten te komen over bijvoorbeeld theater en kunst. En daarnaast wil ik graag mijn ervaringen gebruiken als een doorgeefluik naar de vrouwen waar ik mee samenwerk en nooit in aanmerking komen met kunst en cultuur.

Marlies

Ik ben Marlies, 48 jaar oud en ik woon sinds 1989 in Amersfoort. Ik doe heel veel vrijwilligers werk: sommige mensen kennen me misschien wel als MamAmersfoort. Als vrijwilliger sta ik bij de receptie van InDeBuurt033 Vathorst, rijd ik de PlusBus033, doe de wijklunch één keer in de maand voor veertig mensen, ik cater en werk voor veel culturele dingen en doe nog veel meer, maar ik ga eigenlijk bijna nooit zelf naar het theater.

Als ik uitga dan ben ik alleen, ik vind het leuker om met mensen te kunnen praten. Ik heb niet zoveel geld, dus ik kan ook niet naar alles wat ik wil. Je bent ook vaak gericht op hetzelfde, ik laat me graag verrassen!

Noura

Ik ben Noura, ik ben 42 jaar en ik kom uit Marokko. Ik ben nu 11 jaar in Nederland en sinds een jaar werk ik nu als schoonmaker.

In het dorp waar ik woonde in Marokko gingen vrouwen eigenlijk nooit naar het theater en sinds ik in Nederland woon ben ik nog nooit naar het theater geweest, dus nu ben ik heel erg nieuwsgierig!

Rinske

Ik ben Rinske, 32 jaar en ik ben de roedelchef van WijkJury Amersfoort. Ik werk zelf ook als theatermaker en schrijver, en ik vind het heel leuk om kunst aan een zo breed mogelijke groep mensen te mogen laten zien.

Sandra

Ik ben Sandra, 50 jaar oud en geboren en getogen in Utrecht. Ik woon nu 32 jaar in Amersfoort. Ik heb drie kinderen van 26, 24 en 16. Ik werk bij het Leger des Heils als vrijwilligster in Kruiskamp. Ik merkte dat het tijd was voor mij om uit mijn comfortzone te komen. Ik ben heel snel geneigd om overal nee op te zeggen en excuses te verzinnen. Meedoen met de WijkJury is helemaal voor mij. Nu mijn kinderen ouder zijn is er weer wat tijd om mijzelf te ontwikkelen. Het is tijd voor de vraag: wie is Sandra?

Serpil

Ik ben Serpil, 46 jaar en ben in Turkije geboren. Ik woon hier al ruim 44 jaar. Ik werk als doktersassistent en ik heb zelf vier kinderen, twee zijn volwassen, waarvan één moeder is geworden, dus ik ben nu ook oma.

Vroeger las ik veel, maar door mijn kinderen en door werk lukt het niet meer. Ik doe graag mee aan de WijkJury omdat ik heb best wel een druk leven heb, en er niet aan theaterbezoek toekom.

Willem

Ik ben Willem, ben 49 jaar, heb geen kinderen en ik doe eigenlijk alleen maar vrijwilligerswerk: ik werk voor Indebuurt033, ik zit in BuurtBestuurt (beoordelen van subsidieaanvragen voor activiteiten), ik werk bij het Leger des Heils (BijBosshardt, huiskamer van de buurt) en begeleid een MS café voor MS patiënten. Daarnaast doe ik veel met honden zoals uitlaten, oppassen en ze trainen en ik hou er ook van om met computers te werken.

Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten en ik ben heel blij dat ik als WijkJurylid me samen met de anderen meer kan verdiepen in wat er gebeurt en wat er speelt.